Aspergebavarois met frambozen en bloedsinaasappelsap

Share
13/06/2018

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 100 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 12 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels witte bastard suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 bloedsinaasappel


Voorbereiding

Snijd de taaie onderkanten van de asperges en schil ze met een dunschiller. Houd de punten/kopjes van de asperges apart voor de garnering.

Koken

Pureer de bijna gaargekookte asperges (circa 20 minuten) in het kookvocht (samen 500 gram) tot dat het een gladde massa/puree is.
Breng 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook en voeg de in koud water geweekte (uitgeknepen) gelatine blaadjes toe. Voeg deze puree weer bij de rest van de puree en laat dit op ijs afkoelen totdat het begint te stollen.
Spatel nu de slagroom er door heen. Giet deze puree in vochtige vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.
Breng het sap van de drie bloedsinaasappels aan de kook en laat dit met het in water opgeloste aardappelzetmeellicht binden.
Laat dit afkoelen en voeg indien nodig iets extra bloedsinaasappelsap toe als het geheel te dik is geworden.
Bestrooi de frambozen met citroensap en de witte basterdsuiker.
Zet de puddinkjes even in een een kommetje warm water, zodat deze makkelijker uit de vormpjes loskomen. Plaats de puddinkjes in het midden van een bord.

Serveren

Garneer als laatste de puddinkjes met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.


Bron: verseoogst.nl