Asperges op grootmoeders wijze

Share
28/04/2018

Ingrediënten

  • 500gr asperges
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 6 eieren
  • 200gr gemengde sl
  • 8 kerstomaten
  • olijfolie
  • azijn
  • peper
  • zout


Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel. Plet deze erna met een vork.

  3. Spoel de kerstomaatjes en de slamix. Laat uitlekken. Halveer de tomaatjes en doe ze met de sla in een kom. Voeg olijfolie en azijn naar smaak toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de asperges in 4 porties en omwikkel elke portie met een plakje ham. 

  5. Werk af met een handvol salade en het geplette ei.