Asperges op Vlaamse wijze

Share
11/04/2019

Asperges op Vlaamse wijze 

 

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Asperges 25 stuks
Peterselie Halve bussel
Radijsjes Halve tros
Kervel Halve bussel
Eieren 6 stuks
Gedroogde ham 8 sneetjes
Olijfolie 2 eetlepels
Boter 300 g
Peper, zout, nootmuskaat Naar smaak

 

Recept

  1. Kook de eieren hard en hou ze na het koken meteen onder koud water. Laat ze daarna verder afkoelen.
  2. Kuis de asperges door ze te schillen en de harde onderkanten te verwijderen. Leg ze daarna in een kookpot met koud gezouten water en breng het geheel aan de kook. Laat het heel even doorkoken alvorens je de pot van het vuur haalt. Laat de asperges daarna nog een tiental minuten rusten in het water.
  3. Smelt de boter en voeg de olijfolie eraan toe. Snij ondertussen de peterselie, de radijsjes en de kervel in kleine stukjes. Pel ook de hardgekookte eieren en snij deze fijn. Meng de boter met de groenten en kruid het geheel bij met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Haal de asperges uit het water en laat ze even uitlekken op een handdoek.
  5. Dresseer het bord met de asperges, het eimengsel en opgerolde sneetjes ham
Smakelijk!