Asperges uit de oven met tagliatelle

Share

Asperges uit de oven met tagliatelle

Asperge uit de oven met tagliatelle 

20 min voorbereiding, 15 min gaartijd, 2 min presentatie

Wat heb je nodig: 

Groene asperges 350 gr
Kerstomaten 1 shaker
Champignons 250 gr
Look 1 teentje
Verse basilicum 3 takjes
Tagliatelle 400 gr
Parmezaanse kaas 75 gr
Olijfolie 2 eetlepels
Peper en zout Naar smaak

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de asperges schoon door de harde onderkant eraf te snijden en ze te schillen met een dunschiller.
  3. Was de kerstomaten in koud water en maak de champignons schoon met een champignonborsteltje. Snij alles daarna doormidden en hak ook de knoflook fijn.
  4. Meng nu de asperges met de tomaten, de champignons en de look. Voeg de olijfolie toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Leg de groenten op een ovenplaat met bakpapier en schuif ze gedurende ongeveer 15 minuten in de oven.
  6. Kook ondertussen de tagliatelle klaar volgens de instructies op de verpakking.
  7. Dien de pasta samen met de groenten op, bestrooi met de Parmezaanse kaas en werk af met blaadjes basilicum.
TIP: Vleeseters vullen dit gerecht gemakkelijk aan met een sappige kipfilet. Viseters kiezen best voor een stukje zalm. Sausliefhebbers kruiden snel een scheutje room met peper en zout en voegen het toe aan hun gerecht.