Aspergesoep

Share
06/03/2019

Aspergesoep


Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Prei 1 Stuk
Witte Asperges 500g
Room 4 el
Witte wijn 125 ml
Kippenbouillon 1 l
Boter
Zout
Peper
Bieslook

 

Recept

  1. Schil de asperges en breek er de uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.

  2. Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat deze5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon.

  3. Snij intussen de prei in fijne ringen. Stoof glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.

  4. Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.

  5. Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!

    Smakelijk!

Combinatietip: lekker met een knapperig stukje brood

Dresseer