BIO aanrader - Gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook

Share
20/06/2018

Bijgerecht voor 2 porties

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ongeveer 1 kilo
  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout


Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden

  2. Snij de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit

  3. Snij de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)

  4. Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op

  5. Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen

  6. Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen

  7. Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout

  8. Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten

  9. Schep het halverwege even om


Bron: voedzaamensnel.nl