BIO aanrader - Geroosterde Bosbiet en zoete aardappel met radijstzatziki

Share
12/05/2018

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote bosbietjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • olie om te roosteren
  • zout en versgemalen peper


Voor de radijstzatziki

  • ongeveer 8-10 radijsjes
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 75 g gewone yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • flink bosje dille


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Boen de bietjes en zoete aardappel onder de kraan schoon (ik laat de schil zitten). Snijd eventueel lelijke plekjes weg.

3. Snijd de zoete aardappel in flinke parten en meng met een klein beetje olie. Leg op de bakplaat. Snijd elk bietje nu in ongeveer 10 kleine partjes. Giet er in een mengkom 2 el olie op en meng tot de groente goed omhuld is met olie. Leg bij de zoete aardappel uitgespreid op de bakplaat.

4. Laat de groenten in de oven roosteren gedurende ongeveer 40-45 minuten.

5. Maak ondertussen de radijstzatziki. Snijd de radijsjes doormidden en daarna in flinterdunne halve plakjes. Snijd de dille fijn en wrijf de knoflook tot puree. Voeg de Griekse yoghurt, gewone yoghurt, fijngesneden radijs en dille in een schaal en meng door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

6. Haal de groenten uit de oven, breng op smaak met versgemalen peper en serveer warm of lauwwarm met de verfrissende tzatziki.

 

Bron: Lepeltje Liefde