BIO aanrader - Ovenschotel met spitskool

Share
14/06/2018

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 450 gram spitskool
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram wortels
  • 3 uien
  • 400 gram rundergehakt
  • peper
  • zout
  • 1 tablet bouillon


Voorbereiding

Snijd de uien fijn.
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Schrap en was de wortel en snijd deze in blokjes
Was de spitskool, snijd deze in vieren en verwijder de stronk.
Snijd de kool fijn.

Koken

Verhit de olie in een pan en rul hierin het gehakt. Voeg de ui toe en laat deze glazig worden.
Voeg de aardappelen toe aan het gehakt.
Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de aardappels met het deksel op de pan ca. 10 minuten koken.
Voeg de kool en wortels toe aan het gehakt en laat alles in nog eens 10 minuten gaar laten worden.
Maak op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Doe het mengsel in een ovenschotel en strooi de kaas er overheen. Zet de ovenschotel ca. 20 minuutjes in de oven op 180 graden.


Bron: verseoogst.nl