BIO aanrader - Tropische fruitsalade

Share
05/05/2018

Ingrediënten

Eigenlijk ben je hier vrij in, maar toch geven we je even een mooie combinatie:

  • 1 Ananas
  • 1 Mango
  • 2 Appelsienen
  • 2 Appels 
  • 2 Abate Peren
  • 1 Granaatappel 
  • 2 eetlepels gemalen kokos 
  • 3 takjes munt
  • Sap van 1 citroen


Bereiding

  1. Verwijder de onderkant en de kroon van de ananas. Vervolgens kun je gemakkelijk de schil eraf snijden.

  2. Verdeel de ananas in 4 parten in de lengte. Snijd de harde kern weg met een mes, zodat het zoete vruchtvlees overblijft.

  3. Snijd het vruchtvlees van de ananas in kleine stukken. 

  4. Schil en halveer de mango. Verwijder de pit zodat alleen het vruchtvlees overblijft.

  5. Snijd ook de mango in stukken.

  6. Snijd de rest van het fruit in stukjes

  7. Doe alle stukjes fruit in een kom.

  8. Meng het citroensap met de honing en giet het over de fruitstukken. Dit laat je ongeveer 10 minuten even intrekken.

  9. Ondertussen rooster je de gemalen kokos kort in een koekenpan onder olie of boter. Dit duurt circa 2 tot 3 minuten.

  10. Verwijder de muntblaadjes en snijd het in reepjes.

  11. Bestrooi de fruitsalade met de reepjes munt en geroosterde kokos.