Bloemkoolpizza

Share
09/05/2019

Bloemkoolpizza

 

Ingrediënten voor 1 pizza

Wat heb je nodig: 

Bloemkool 1 stuk
Spinazie 75 g
Kerstomaten 10 stuks
Ajuin 1 stuk
Ei 1 stuk
Mozzarella 2 bollen
Tomatensaus 200 g
Oregano 2 theelepels
Peper en zout Naar smaak

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Breng water aan de kook. Was ondertussen de bloemkool en snij hem in stukken. Kook de stukken gedurende 4 minuten gaar.
  3. Giet de bloemkool af en hak tot hele fijne korrels.
  4. Verzamel de bloemkoolkorrels in een theedoek en knijp het vocht eruit. Doe dit grondig, want overgebleven vocht zal later zorgen voor een slappe bodem.
  5. Verzamel de uitgeknepen bloemkool in een kom, voeg een halve bol fijngesneden mozzarella en het rauwe ei toe. Meng tot een geheel en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.
  6. Maak de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier door het mengsel uit te spreiden en goed aan te drukken. Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de oven tot hij begint te kleuren.
  7. Haal de bodem uit de oven en leg de toppings erop. Verspreid hiervoor de tomatensaus en leg de verse spinazie erop. Snij de ajuin in ringetjes en verdeel samen met de gehalveerde kerstomaten over de pizzabodem. Snij de resterende mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza.
  8. Schuif het geheel nog 5 à 10 minuten terug in de oven en controleer tussentijds om te vermijden dat de toppings verbranden.
TIP: Geen zin in vegetarisch? Voeg naar hartenlust toppings toe! Kruidige kippenblokjes of lekkere stukjes tonijn vormen alvast een mooie aanvulling voor deze bloemkoolpizza.