Courgettes met ricotta

Share
23/07/2018

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 500 gr ricotta
  • 3 el geraspte parmezaan
  • 1/4 bosje basilicum (gesnipperd)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij er het hoedje af en haal er het vruchtvlees uit. 

  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  3. Meng de ricotta met het ei, de ui, de knoflook, de pijnboompitten, de munt en de parmezaan. Vul de courgettes met het mengsel en zet het hoedje er weer op. 

  4. Beboter een ovenschaal. Schik er de gevulde courgettes in en schuif ze 30 minuten in de oven.

    Bron: libelle-lekker.be