Courgettewaaiers met tomaat en mozzarella

Share
31/05/2018

Bijgerecht voor 2-3 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • ongeveer 8 overrijpe pruimtomaatjes óf andere smaakvolle tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • gedroogde kruidenmix (met bijvoorbeeld rozemarijn, basilicum en oregano)
  • fijngeraspte parmezaanse kaas
  • milde olijfolie
  • versgemalen peper en zout


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Kerf de courgettes over de hele lengte tot ongeveer 3/4 van de hoogte in.

  3. Snijd de mozzarella en tomaatjes in plakjes en schuif of prop ze in de kerven. Laat de courgettes heel of snijd of breek ze in kleinere stukjes.

  4. Sprenkel er royaal wat olijfolie over en besprenkel de waaiers met de kruidenmix en peper & zout.

  5. Zet ze in de oven en laat ze in ongeveer 45 minuten gaar worden.

  6. Eet ze lauwwarm of afgekoeld en rasp er ten slotte nog wat Parmezaanse kaas over.

Tip: eet deze courgettewaaiers bijvoorbeeld met geroosterd brood met kruidenboter en een rucolasalade.

Bron: Lepeltje Liefde (met inspiratie uit het Forest Feast-kookboek)