Een echte aanrader - Salade met zoete aardappel

Share
27/05/2018

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram Mais
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 groene uien, gehakt
  • 1/2 kop gehakte koriander
  • 2 avocado's, pit en schil verwijderd, gehakt
  • Sap van 2 limoenen


Bereiding

  1. Meng de plakjes zoete aardappel in een grote kom met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Leg de zoete aardappelen op een grill op middelhoog vuur. Kook tot ze zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten aan elke kant.

  3. Als de zoete aardappelen bijna klaar zijn, leg je de mais op de grill en bak je 3-4 minuten, zodat de korrels licht gegrild worden.

  4. Laat de zoete aardappelen en maïs afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. Snijd de zoete aardappelen in blokjes en plaats ze in een grote kom. Voeg de maïs toe aan de kom.

  6. Roer zwarte bonen, rode paprika, groene uien, koriander en avocado erdoor. Knijp het limoensap over de salade en mix.

  7. Breng op smaak met zout en peper, naar smaak.

  8. Klaar om op te dienen.

Let op: de salade blijft 2 dagen in de koelkast.

 

Bron: www.twopeasandtheirpod.com