Geroosterde appel met knolselder, pastinaak & pompoen

Share
09/01/2019

Geroosterde appel met knolselder, pastinaak & pompoen


Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

 Pastinaak  400 g
Aardappelen 1 Kg
Verse rozemarijn 2 Takjes
Rode appel 2 Stuks
Knolselder 400 g
Pompoen 400 g
Kippenfond 2
Zeezout
Olijfolie

 

Recept

  1. Verwarm je oven voor op 200°C

  2. Schil de knolselder, de pastinaak en de pompoen, snijd alles in stukken. Snij de aardappelen ongeschild in kwarten.

  3. Leg alle groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng zodat alles met een laagje olie bedekt is. Rooster ze al 20 minuten.

  4. Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in parten. Leg ze bij de groenten op de bakplaat en zet nog 20 minuten in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn.

  5. Meng in een kom de rozemarijn en het zeezout, roer het geheel goed doorelkaar. Bestrooi de geroosterde groenten met het rozemarijnzout en meng goed.

    Combinatietip: lekker met knapperig stokbrood.

Dresseer