Geroosterde pompoen met spruitjes

Share
13/03/2019

Hoofdgerecht met verse producten geleverd door Euro Gijbels

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Pompoen 1 stuk
Spruitjes 500 gr
Krieltjes 250 gr
Knoflook 4 teentjes
Verse tijm 3 takjes
Verse rozemarijn 3 takjes
Olijfolie flinke scheut
Parmezaanse kaas 75 gr

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180° en leg bakpapier op de bakplaat.

  2. Schil de pompoen, haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes.

  3. Kuis de spruitjes, verwijder de harde uiteindes en halveer ze.

  4. Snij de krieltjes in twee en verdeel ze over een bakplaat.

  5. Verdeel nu ook de pompoenblokjes en de gehalveerde spruitjes over de bakplaat en besprenkel het geheel met olijfolie.

  6. Versnipper de look en verdeel samen met de takjes tijm en rozemarijn over de groentjes.

  7. Bak het geheel 25 minuten in de oven en bestrooi daarna met de Parmezaanse kaas. Zet het nog 5 à 10 minuten terug in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.

    Smakelijk!

Combinatietip: Zin in een extraatje? Voeg dan twee eetlepels balsamicoazijn en een handvol gedroogde veenbessen toe

Dresseer