Gratin met abrikozen

Share

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 abrikozen
  • 1.5 dl room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 50 g amandelschilfers 
  • 4 eieren
  • 2 el abrikozenlikeur
  • 50 g poedersuiker (+extra om te bestrooien)

Recept

  1. Spoel, halveer en ontpit de abrikozen. Besprenkel ze met de abrikozenlikeur. Bestrooi ze met poedersuiker en zet opzij. 

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. 

  3. Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en de poedersuiker tot een glad, wit mengsel. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door het dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel. Spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel. 

  4. Verdeel de abrikozen over 4 ovenvaste, ondiepe kommetjes. Verdeel er het eimengsel over. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet de kommetjes 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot het mengsel goudbruin kleurt. 

  5. Werk af met poedersuiker. Serveer warm

    Bron: libelle-lekker.be