Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen

Share
21/01/2019

Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen 


Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Kalfsvlees 600 g
Aardappelen 6 Stuks
Wortelen 3 Stuks
Erwten 300 g
Ui 1 Stuk
Sjalot 1 Stuk
Lente-ui 1 Stuk
Bloem 20 g
Rode wijn 2 el
Fond 800 ml
Boter 2 Klontjes
Tijm 2 Takjes
Laurierblaadjes 1 Stuk
Peper & Zout

 

Recept

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe hetzelfde voor de wortelen.

  2. Kruid het kalfsvlees met wat peper en zout. Bak de ui aan in boter en bak hierin kort het vlees. Bestrooi met bloem.

  3. Blus het geheel met rode wijn en leg er de tijm en de laurier bij.

  4. Schenk er de fond over van zodra de wijn volledig opgenomen is. Zorg dat het vlees zeker onderstaat. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees gaar is en de saus gebonden is.

  5. Bak de aardappelen en de lente-ui aan in boter. Kruid weer met wat peper en zout.

  6. Stoof ondertussen de sjalot en doe er de erwtjes en voorgekookte wortelen bij.

  7. Serveer de kalfsragout samen met de groentjes en de aardappelen.

Combinatietip: lekker met stokbrood

Dresseer