KerstBox - Klassiek Voorgerecht - Tomate Crevette

Share
13/12/2018


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Smaaktomaat 4 Stuks
Citroen 1 Stuk
Jonge tuinkers 1 Bakje
Little Gem 2 Stuks
Grijze garnalen 400 g
Mayonaise


Recept

  1. Breng water aan de kook. Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen

  2. Verwijder de steeltjes, en vergeet het taaie stuk onder de steel zeker niet

  3. Snij een kruis in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water.

  4. Spoel de tomaten onmiddellijk onder koud water en haak de schil eraf met een mesje.

  5. Snij het hoedje van elke tomaat, en hou dit opzij.

  6. Gebruik een lepel om de tomaat uit te hollen.

  7. Pel de grijze garnalen. Doe de gepelde garnalen in een ruime mengschaal. Voeg er een schep mayonaise aan toe. Roer alles voorzichtig om. Voeg indien nodig wat extra mayonaise toe.

  8. Druppel wat vers citroensap bij het mengsel. Proef en voeg naar smaak meer van het sap toe. Kruid de garnalensalade met wat peper van de molen.

  9. Doe een scheutje olijfolie in een schaaltje en strijk de buitenkant van de tomaten ermee in. Vergeet de hoedjes niet. Gebruik hiervoor een keukenpenseel. Het dun laagje olie geeft de tomaten een mooie glans.

  10. Vul de tomaten met een royale portie garnalensalade. Plaats de hoedjes op de tomaten.

  11. Serveer de gevulde tomaten zo vers mogelijk. Zet ze hoogstens enkele uren koel, onder een vel huishoudfolie.

Dresseer