KerstBox - Uitdagend aperitief - Asperges met gruyère

Share
17/12/2018


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Pizzadeeg 1 Stuk
Tomatenpurree 1 Blik
Crème fraîche 200 ml
Gedroogde nootmuskaat 2 tl
Verse Groene asperges 1 Bussel
Mager gerookt spek 200 g
Gruyère 150 g (stuk)
Cherrytomaten 250 g
Verse peterselie 15 g


Recept

  1. Verwarm je oven voor op 200 °C.

  2. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus. 

  3. Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (jaja, versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.

  4. Maak de asperges proper en snijd in stukjes.

  5. Verdeel het spek en de asperges over het deeg en rasp de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  6. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over het geheel en bestrooi met de peterselie. 
Dresseer