KerstBox - uitdagend voorgerecht - spruitensoep

Share
16/12/2018


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Spruiten 1 Kg
Sjalotten 4 Stuks
Look 2 stuks
Walnoten 200 g
Baguette 1 Stuk
Gerookt spek 200 g
Boter
Bouillonblokje 1 Stuk
Room 200 ml


Recept

  1. Snipper de sjalotten en snij de look fijn

  2.  Spoel de spruitjes en verwijder eventuele harde verkleurde stukjes van de onderkant of de blaadjes

  3. Snij elk spruitje doormidden

  4.  Stoof de sjalotten en look aan met een klontje boter

  5. Giet water erbij tot alles onder staat

  6. Voeg het bouillonblokje toe en laat koken

    Het kan een tijdje duren tot de spruitjes helemaal zacht zijn, dus laat de soep zeker lang koken. Je kan dit versnellen door gebruik te maken van een snelkookpan.

  7. Mix de soep en voeg de room toe, kruid met voldoende peper

  8. Laat even opkoken en proef of er wat meer zout of peper nodig is

  9. Eens je klaar bent om te serveren maak je de garnituren klaar

  10. Snij de walnoten doormidden , toast ze tot ze in een droge pan op een matig vuur tot ze beginnen te blozen

  11. Snij het klein baguetteje in schijfjes

  12. Bak het spek aan met een beetje boter of olie

  13. Bak vervolgens de stukjes brood in de overgebleven vetstof

  14. Serveer de soep in grote kommen zodat je wat spek en walnoten boven aan op de soep kan plaatsen. De toastjes serveer je best apart zodat ze niet week worden.

Dresseer