KerstBox - Vegetarisch dessert - Panna cotta met rode bessen en frambozencoulis

Share


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Rode Bessen 125 g
Frambozen 100 g
Doorzichtige gelatinebladen 2 stuks
Melk 1 Stuk
Room 250 g
Vanillestok 150 g
Kristalsuiker 100 g


Optioneel: een fruitige likeur of jenever 

Recept

  1. Giet de melk en room in een pot

  2.  Snij de vanillestok doormidden en schraap de zaadjes eruit en in de pot, voeg ook de leeggeschraapte stok toe

  3. Voeg 25 gram suiker toe en breng aan de kook

  4.  Week de gelatine in koud water tot ze zacht zijn.

  5.  Wring de gelatinebladen uit en voeg toe aan de net gekookte melk en room

  6.  Roer een tijdje zodat de gelatine zeker goed is opgelost en het mengsel een beetje afkoelt

  7.  Verdeel over de vormpjes en laat afkoelen. Ze hebben minstens twee uur nodig om op te stijven in je koelkast


    Ondertussen maken we de coulis

  8. Spoel het fruit

  9. Plaats in een pot of pan op een laag vuurtje samen met een bodempje water en vrij veel suiker. Optioneel kan je ook 2 eetlepels likeur toevoegen. Rode bes is een erg zure vrucht dus je hebt wel wat suiker nodig.

  10. Breng aan de kook en roer vaak, laat het fruit koken tot het afbreekt. Proef of er meer suiker nodig is of niet. Als het mengsel te dik wordt kan je wat water toevoegen, hou er rekening mee dat het nog wat zal indikken wanneer het afkoelt.

  11. Eens de gewenste smaak en consistentie is bereikt zeef je de coulis in een potje en bewaar je het in de koelkast.

  12. Wanneer het tijd is voor dessert check je dat de panna cotta’s goed zijn opgesteven.

  13. Vervolgens neem je een kom of pan met kokend water en doop je de onderkant en zijkanten van de vormpjes daar enkele seconden in onder, daardoor is het veel eenvoudiger om de panna cotta’s uit hun vormpjes te doen glijden op een bord.

  14. Lepel vervolgens wat coullis over en rond de panna cotta. Een klein kan netje op tafel met nog wat extra coullis is ook altijd fijn.

     

Dresseer