KerstBox - vegetarisch hoofdgerecht - feestelijk gevulde Kerst pompoen

Share


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Butternut 1 Stuk
Sjalot 3 Stuks
Verse Look 2 stuks
Paprika 1 Stuk
Bospaddenstoelen 250 g
Verse spinazie 150 g
Pecanoten 100 g
Hazelnoten 100 g
Verse tijm Enkele takjes
Peper en zout
Paprikapoeder (pikant)
Ricotta
Rucola slamix
Granaatappelpitjes


Recept

  1. Snijd het steeltje van de butternut en snijd daarna de volledige pompoen doormidden (op de lengte)

  2. Verwijder de pitten en hol verder uit met een mes zodat er nog zeker een centimeter vruchtvlees van aan de rand overblijft

  3. Versnipper de sjalot, look, paprika, paddenstoelen, spinaziebladeren (verwijder hierbij de steeltjes!), snijd ook wat vruchtvlees van het uithollen van de pompoen in kleine blokjes. Stoof dit allemaal aan in een pan met olie en voeg peper, zout, paprikapoeder en verse tijm toe. Tip: voeg de paddenstoelen en spinaziebladeren iets later toe, anders worden deze te snel te gaar

  4. Voeg de ricotta kaas toe aan het mengsel en roer tot een smeuïge, maar stevige brij

  5. Vooraleer de pompoen te vullen met het mengsel, kruid je de binnenkant van de butternut met peper, zout en tijm

  6. Vul beide helften van de pompoen en strijk mooi glad. De vulling mag niet uitsteken!

  7. Bind de twee helften vast met een drietal stukjes keukentouw. Let hierbij dat de vulling niet langs de zijkanten eruit komt!

  8. Bestrijk de butternut met olie en leg hem in een ovenschaal, voeg opnieuw wat kruiden toe

  9. Verwarm de oven voor op 180 graden

  10. Laat een veertigtal minuten garen. Doorprik het deel met nog het meeste vruchtvlees om te testen of het gaar genoeg is

  11. Snijd voorzichtig in schijven van ongeveer een centimeter breed

  12. Serveer met een slaatje van rucola, granaatappel en noten
Dresseer