KerstBox - Vegetarisch voorgerecht - Taartje met geitenkaas van rode ui en confituur

Share


Ingrediënten 

Wat heb je nodig: 

Rode ui 2 Stuks
Tijm 1 Stuk
Bloem 100 g
Boter 75 g
Donkerbruine suiker 25 g
Balsamico azijn
Geitenkaas 175 g
Ei 1 Stuk
Room 100 ml
Rucola 125 g


Recept

  1. Verwijder de blaadjes van het takje tijm door er met je vingers strak
    overheen te wrijven en voeg ze bij de bloem

  2.  Voeg 50g boter (of 25g boter en 25g varkensvet) toe en wrijf samen tot je een zanderige textuur krijgt

  3. Voeg vervolgens 2 eetlepels koud water toe en meng. Als nog geen coherente deeg vormt kan je nog 1 of 2 extra eetlepels toevoegen

  4.  Eens een coherente deeg is gevormd pak je die in in plastiekfolie of bak papier en laat je die minstens een half uur rusten in de koelkast voor de uienconfituur snijden we eerst 2 grote rode uien in fijne kwartringen

  5.  Smelt daarna de boter in een kleine pot of pan op een laag vuurtje

  6. Vervolgens voeg je de bruine suiker, 1 eetlepel balsamico azijn, optioneel 1-2 eetlepels likeur en wat beter en zout toe en meng

  7. Voeg daarna de uien toe en laat op een laag vuur een half uurtje aanstoven zonder deksel tot het een confituurige consistentie krijgt. Vergeet tussendoor niet te roeren.

  8.  Proef en voeg eventueel wat extra zout, suiker of balsamico toe en laat het vervolgens wel weer 5 minuten stoven zodat de smaak goed kan ontwikkelen na het bijkruiden

  9. Verwarm je oven op 200 graden

  10. Verdeel het deeg in vier en rol uit tot cirkels met een diameter van 15cm

  11. Plaats over je taartvormpjes van 10cm en duw voorzichtig in de hoeken van de vorm. Als je vorm een gekartelde rand heeft duw dan het deeg in de gekartelde randen.

  12. Plaats daarna bakpapier over het deeg en vul met bakparels of gedroog de rijst, bonen of pulsen. Op deze manier voorkomen we dat de bodem te sterk opstijgt tijdens het voorbakken.

  13. Bak de taartjes voor 10 minuten.

  14. Verwijder het bakpapier met de parels of pulsen en bak nog eens voor 5 minuten.Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt

  15. Als je geitenkaas een korst heeft snij je die er best af. Kruimel vervolgens de geitenkaas in een kom. Voeg een eigeel en 2 eetlepels room toe.

  16. Kruid met zout en peper, je kan ook altijd een beetje tijm toevoegen in de vulling als je nog over hebt.

  17. Lepel ongeveer 2/3 van de uienconfituur in de 4 taartjes en lepel vervolgens de geitenkaasvulling erover.

  18.  

    Bak gedurende 8 minuten totdat de bovenkant goudbruin is geworden en er kleine bubbels vormen aan de randen van elk taartje.

  19.  

    Haal de taartjes eens ze een beetje zijn afgekoeld voorzichtig uit hun vormpjes

  20. Serveer met als garnituur een beetje rucola bovenop het taartje en wat extra uienconfituur ernaast

Dresseer