Kip à la normande

Share
19/02/2019

Kip à la normande


Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Boter 50 g
Kip 1,8 Kg
Mager Spek 100 g
Ui 2 St
Droge Cider 300 ml
Groene appels 3 st
Fijne kristalsuiker 2 tl
Citroensap 1 tl
Dijonmosterd 1 el
Slagroom 300 ml
Aardappelen 1 Kg

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Smelt de helft van de boter in een grote braadpan op matig vuur. Bestrooi de in stukken gesneden kip met zout en peper en braad hem in ± 2 min. rondom aan. Schep hem op een bord.

  2. Bak in dezelfde braadpan de spekjes met de ui onder af en toe omscheppen ± 6 min. tot de ui zacht is en de spekjes mooi kleuren. Leg de kip weer in de pan en schenk de cider erover. Breng aan de kook en zet 1 uur en 10 min. in de oven tot de kip gaar is.

  3. Smelt 10 min. voor het einde van de stooftijd de rest van de boter in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de appelpartjes, bestrooid met suiker, in 3-5 min. goudbruin. Schep om met het citroensap, neem van het vuur en houd warm.

  4. Neem de braadpan uit de oven. Schep de kip uit de pan en houd hem op een bakplaat in de oven warm (oven uitzetten). Zet de pan op hoog vuur en laat het stoofvocht onder af en toe roeren in ± 10 min. licht inkoken. Roer er de mosterd en room door en laat ± 5 min. pruttelen en inkoken tot de saus zo dik is dat hij de bolle kant van een pollepel bedekt.

  5. Schep de saus in een diepe schaal, leg de kip en de appelpartjes erin en bestrooi met cress. Lekker met aardappelpuree.

    Smakelijk!

Combinatietip: Heerlijk met puree! Daarom zitten er ook enkele nieuwe aardappelen, kervel en peterselie in je box.

Dresseer