Kruidige hele bloemkool uit de oven

Share
27/02/2019

Kruidige hele bloemkool uit de oven




Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Bloemkool 2 Stuks
Parmezaanse kaas Naar smaak
Verse peterselie Klein bosje
Look 3 teentjes
Limoen 1/2 limoen
Olijfolie 4 el
Korianderzaad 1 tl
Rode chili vlokken 1 tl
Zout

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.

  2. Verwijderen de groene bladeren van de bloemkool. Spoel de bloemkool grondig af onder de kraan en laat even drogen.

  3. Maak de marinade. Pel de knoflooktenen en blend dit samen met de overige ingrediënten tot een egale marinade. Dit kan in je keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Proef een mini beetje en voeg zout naar smaak toe. Smeer de bloemkool met de hand volledig in met de marinade.

  4. Leg de bloemkool in de ovenschaal en bak hem in 35 tot 40 minuten gaar in het midden van de oven. Wordt de bovenkant te bruin? Zet de temperatuur dan wat lager. Haal de bloemkool 5 minuten voor tijd uit de oven en strooi de parmezaanse kaas erover. Zet hem vervolgens nog 5 minuutjes terug.

  5. Serveer de bloemkool in zijn geheel en garneer af met verse peterselie. Plus eventueel nog wat parmezaanse kaas..


    Smakelijk!

Combinatietip: Heerlijk met puree!

Dresseer