Lasagne met wittekool

Share
20/03/2019

Lasagne met wittekool

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Wittekool 1 stuk
Wortelen 3 stuks
Paprika 2 stuks
Champignons 250 g
Tomaten 2 stuks
Gehakt 400 g
Geraspte kaas 100 g
Olijfolie 2 eetlepels
Zout, peper, organo naar smaak

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200° en vet de ovenschaal alvast in met wat olijfolie.

  2. Pluk volledige bladen van de wittekool en snij de nerven eruit. Dompel ze vervolgens gedurende 7 minuten onder in kokend water.

  3. Bak het gehakt in een pan met olijfolie en laat uitlekken op een stukje keukenrol.

  4. Snij de overige groenten in stukjes en bak ze, behalve de tomaten, 5 minuten in een pan met olijfolie. Meng daarna het gehakt onder de saus.

  5. Maak de lasagne door afwisselend saus en bladeren op elkaar te stapelen. Voeg bij iedere laag saus ook enkele stukjes tomaat toe. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de geraspte kaas.

  6. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

    Tip: Hou je van een krokant korstje? Zet de lasagne dan nog 5 minuten onder de grill tot de kaas goudbruin ziet.

    Dresseer