Frisse Mediteraanse Salade

Share
21/05/2018

Een recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram frisé
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 gram pijnboompitten
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot


Voorbereiding

Snijd de Frisé Salade fijn en was ze goed af. Laat ze goed uitlekken. Ze moeten goed droog zijn. Snijd de sjalotjes, de paprika, tomaat en de komkommer in fijne stukjes. Verdeel dit over de salade. Doe er de Italiaanse kruiden bij en de olijfolie.

Koken

Rooster de pijnboompitten in een klein beetje olie, en doe dit met de olie (niet te veel) bij de salade. Verdeel de geitenkaas er door en als laatste alles door elkaar mengen.

Serveren

Een frisse salade bij pittig vlees en pasta of gebakken aardappels.

Variatietip: Eventueel kan er een dressing bijgemaakt worden van olie, azijn en een tl mosterd, peper en zout.


 
Bron: Verseoogst.nl