Milde gele curry met kip, courgette en paprika

Share
28/01/2019

Milde gele curry met kip, courgette en paprika 


Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Kip 400-600g
Cocosmelk 800 ml
Zonnebloemolie 300 g 
Ui 2 Stuks
Look 3 tenen
Paprika 3 Stuks
Courgette 1 Stuk
Limoen 1 Stuk
Komijn 1 eetlepel
Kurkuma 1 theelepel
Cayennepeper 1/4 theelepel
Paprikapoeder 1/2 theelepel
Zout 1/2 theelepel 
Bruine suiker
Korianderzaad 2 eetlepels 
Koriander
Rijst 

 

Recept

 1. Snij de kip in blokjes en plaats in een afsluitbaar doosje of kom.

 2. Meng bij de kip onze verschillende kruiden: 2 eetlepels gemalen korianderzaad, 1 eetlepel komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel cayennepeper samen met 1-2 eetlepels citroen- of limoensap.
  Let op: cayennepeper is een erg pikant ingredient, gebruik dus niet te veel als je de curry mild wil houden.

 3. Sluit het doosje af of bedek de kom met plastiekfolie. Laat de kip met de marinade rusten in de koelkast terwijl je de groentjes klaarmaakt. Begin met de paprika's en courgette te wassen.Bak de aardappelen en de lente-ui aan in boter. Kruid weer met wat peper en zout.

 4. Snij vervolgens de paprika in stevige stukken en de courgette in plakjes. Bak ze aan in een pan of grilpan met een beetje olie tot ze half gaar zijn. Leg ze daarna even opzij.

 5. Pel de uien en look. Snij de uien in kwartringen en hak de look fijn. Als je optioneel met gember werkt pel je ook de gember en snij je die in blokjes van ongeveer 2x2mm.

 6. Plaats een grote pot op het vuur met wat olie en stoof de uien aan. Wanneer ze zacht zijn geworden voeg je de look en optioneel de gember toe. Na kort stoven voeg je de gemarineerde kip toe.

 7. Eens de blokjes kip aan alle kanten wat kleur hebben en onze kruidenmarinade de uien mooi heeft gekleurd voeg je de cocosmelk toe.

 8. Laat de curry op een laag vuurtje aan de kook komen, zo voorkom je dat je saus zou kunnen splitsen. Eens ze gekookt heeft zal ze mooi geel kleuren. Voeg vervolgens de groentjes toe en 1 eetlepel bruine suiker.

 9. Terwijl de curry nog even doorkookt om onze groentjes weer door te warmen, maak je de rijst klaar zoals beschreven op de verpakking.

 10. Proef wanneer de groenten terug goed warm zijn van de currysaus. Wil je hem iets pikanter? Dan kan je gerust wat cayennepeper toevoegen. Iets te pikant? In je box vind je een plantje koriander, was de blaadjes en voeg een hand vol aan de saus toe. Kijk verder na of de balans van zout, zoet en zuur goed zit, en voeg indien nodig wat zout, suiker of sap toe. Laat telkens opnieuw kort doorkoken voordat je weer proeft.

 11. Eens je rijst klaar is kan je je bord garneren. Gebruik een diep bord, schep de rijst aan een kant en de curry aan de andere, garneer vervolgens met wat blaadjes koriander uit je box. Je kan ook met kleine aparte kommetjes werken.

  Smakelijk!

Combinatietip: lekker met stokbrood

Dresseer