Paksoi met peultjes in een groene curry

Share
03/05/2019

Paksoi met peultjes in een groene curry

 

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Paksoi 1 stuk
Peultjes 100 g
Ajuin 2 stuks
Knoflook 2 teentjes
Rode chilipeper 1 stuk
Kipfilet 4 stuks
Rijst 400 g
Gevogeltebouillon 250 ml
Kokosmelk 200 ml
Groene currypasta 200 ml
Verse koriander Een handjevol
Limoen 1 stuk
Lichte sojasaus 2 eetlepels
Arachideolie Scheut

 

Recept

  1. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn. Verhit de arachideolie in een pan en stoof de ui, de knoflook en de chilipeper glazig.
  2. Snij ondertussen de kipfilet in stukjes. Doe de stukjes bij in de pan en bak tot de kip gaar is.
  3. Kuis de peultjes door de uiteindes te verwijderen en spoel de paksoi schoon. Snij alles in stukjes en roerbak de groenten gaar. Meng er ook de currypasta door.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Voeg de inhoud van beide pannen bij elkaar en giet er de gevogeltebouillon en de melk over. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen.
  6. Breng het gerecht op smaak met de verse koriander, de sojasaus en de limoen.
Smakelijk!