Prei en wortelen met kabeljauw en gremolata

Share
22/06/2018

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw of andere witte vis
  • 2 grote prei, schoongemaakt, in de lengte in 4, vervolgens in stukjes
  • 4 wortelen, geschild, in de lengte in 4, vervolgens in stukjes
  • een handvol verse dille, fijngehakt
  • een handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 20 g walnoten, fijn gehakt
  • 50 g garnaaltjes
  • ¼ kl rasp van citroenschil
  • 1 kl vers citroensap
  • 6 kl olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout


Bereiding

  1. Verhit 2 kl olijfolie in een pan en roerbak de stukjes prei en wortel zo ‘n 10 à 15 minuten, tot alles gaar is. Kruid met peper en zout en met de verse dille.

  2. Vermeng voor de gremolata de walnoten met de peterselie, de citroenrasp en 2 kl olijfolie.

  3. Snijd het stuk kabeljauw in 2 porties. Verhit de laatste 2 kl olijfolie in een pan en bak de kabeljauw langs elke kant een aantal minuten, tot de vis gaar is. Kruid intussen met peper en zout en besprenkel, naar het einde toe met het citroensap.

  4. Meng de garnaaltjes onder het preimengsel en laat heel even doorwarmen.

  5. Schik de groenten op een bord. Leg hierop het stukje vis en dresseer daar bovenop de gremolata. Werk af met nog enkele garnaaltjes.

Bron: karolaskitchen.be