Quiche met asperges en prei

Share
04/04/2019

Quiche met asperges en prei

 

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Prei 3 stuks
Asperges 250 g
Eieren 6 stuks
Ricotta 250 g
Bladerdeeg 1 vel
Geraspte kaas 100 g
Boter 25 g
Peper, zout Naar smaak
Gerookte zalm Optioneel - 150 g

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Kuis de prei door het donkergroene deel eraf te snijden. Was de stronken daarna onder koud stromend water en snij het witte deel in dunne reepjes.
  3. Stoof de prei gedurende 4 minuten in een pan met de gesmolten boter. Kruid bij met peper en zout.
  4. Kuis ondertussen de asperges door de stugge onderkant eraf te snijden en ze te schillen met een fijnschiller. Maak de asperges vervolgens beetgaar door ze enkele minuten in kokend water te leggen.
  5. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verwijder eventuele overhangende randen. Kluts nu ook de eieren en roer er de ricotta door.
  6. Verdeel de gestoofde prei over het bladerdeeg en giet er het mengsel van eieren en ricotta over.
  7. Kruid naar smaak bij met peper en zout en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  8. Leg de asperges bovenop de kaas en zet de quiche 30 minuten in de oven tot het geheel goudbruin kleurt.
Smakelijk!
    Tip! Deze quiche is ook lekker met gerookte zalm. Verdeel de zalm in stukjes en leg samen met de prei op de bodem van de quiche, alvorens je het eimengsel erover giet.