Recept van onze Chef: Preisoep

Share
12/09/2018

Recept van onze chef: Preisoep


Ingrediënten 

  • De bussel soepprei uit je box
  • 2 uien uit je box
  • 3 kleine teentjes look uit je box
  • Een klontje boter
  • Wat water
  • Een beetje room
  • Een bouillonblokje
  • Peper
  • Zout


Recept

  1. Pel de uien en snij ze in stukken 

  2. Pel de look en verhak deze

  3. Snij het donkergroene deel van je prei, verwijder ook de wortel. Het lichtgroene deel van de prei kan je gewoon eten en is erg lekker in de soep. Snij vervolgens in fijne halve ringen


  4. Smelt een klontje boter in een kookpot

  5. Voeg de ui en look toe en laat een tijdje stoven tot de uien wat kleur hebben gekregen. Kruid met wat zout

  6. Voeg de prei toe en laat stoven tot de prei goed zacht is geworden en veel vocht heeft afgegeven. Giet wat water erbij zodat alles goed onder water staat. 

  7. Voeg het bouillonblokje toe en laat even koken

  8. Mix vervolgens tot een gladde soep. Let op: zorg dat je prei goed zacht is voor je mixt


  9. Maak je soep extra lekker met een beetje room. Proef en kruid af met peper en zout


    Dresseer