Recept van onze Chef: Zoete aardappel puree

Share
05/09/2018

Recept van onze chef: Zoete aardappel puree


Ingrediënten 

  • Zoete Aardappelen uit je box
  • Boter
  • Melk
  • Zout
  • Gerookte paprika
  • Gemalen komijn
  • optioneel: gemalen kaneel


Recept

  1. Schil je zoete aardappelen

  2. Snij ze in blokjes

  3. Kook in water met zout

  4. Wanneer ze zacht en vlot doorprikbaar zijn met een vork giet je ze af

  5. Laat ze even stomen voor een minuutje in je vergiet of zeef

  6. Plet met een stamper of vork in een pot samen met een beetje melk en een klont boter

  7. Eens volledig plat kruid je de puree af met gerookte paprika, gemalen komijn, zout en als je wil een beetje gemalen kaneel

  8. Laat even zacht sudderen en proef de puree, voeg eventueel wat boter of kruiden toe indien nodig

    Dresseer