Rodekool met Boskoop

Share
01/10/2018

Rodekool met Boskoop 

Ingrediënten 

  • 1 Kg Boscoop appelen uit je box 
  • Suiker (naar smaak)
  • Rodekool uit je box
  • Ui 
  • Azijn
  • Boter


    Recept

    1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in plakken. Snij de ui in ringen. Schil je appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

    2. Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, suiker en 250 ml water aan toe.

    3. Doe de appelstukken bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer ook regelmatig om. Serveer met braadworst of chipolata en gekookte aardappelen.

    Tip: Serveer met een braadworst of chipolata ;) 

    Dresseer