BIO aanrader - Salade van Chinese kool met mandarijn en linzen

Share
04/07/2018

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • Chinese kool - 200 gram
  • Linzen - 100 gram
  • Mandarijn - 2
  • Sesamzaad - 2 eetlepels
  • Olijfolie - 3 eetlepels
  • Dille - ½ eetlepel
  • Zout - mespuntje
  • Peper - mespuntje


Bereiding

  1. Haal de bladeren van de Chinese kool los (je hebt ongeveer de helft nodig van een hele Chinese kool). Was ze, laat ze uitlekken en leg ze boven op elkaar. Snijd in reepjes tot ongeveer 2 cm voor de steel.

  2. Doe de kool in een ruime kom.

  3. Spoel de linzen schoon en pel de mandarijnen.

  4. Voeg deze toe en maak af met een dressing van olijfolie, dille, peper en zout.

  5. Bestrooi met sesamzaad.

 

Bron: voedzaamensnel.nl