Stoofpot van zoete aardappel

Share
17/03/2018
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
  • 3 Zoete aardappelen
  • 1 Winterwortel
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 Paprika
  • 400 gram tomaten in blik
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 400 gram rode linzen
  • 300 gram quinoa
  • 1 rode ui
  • 2 el olie
  • 400 Gram kikkererwten

Bereidingswijze
Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika, winterwortel, ui, knoflook en kurkuma in kleine stukjes. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipeper (= optioneel als je van lekker pittig houdt) twee minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een halfuur op laag vuur staan.Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten bij de stoof, roer en serveer met de quinoa.