Recept van onze chef: vegetarische wok met paksoi

Share
29/08/2018

Recept van onze chef: vegetarische wok met paksoi voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 1 paksoi
  • 2 wortels
  • 3 stengels selder
  • 1 ui
  • 250-300g gedroogde noedels (nestnoedels of brede rijstnoedels)
  • sojasaus
  • bruine suiker
  • rijstazijn of witte wijnazijn
  • sesamolie, chili olie of een andere wokolie (arachide, maïs, zonnebloem)
  • wokpan

Recept

  1. Schil je wortelen, pel en halveer je ui, was je 3 selderstengels.

  2. Verwijder de basis van de paksoi zodat de stengels loskomen. Was de paksoi stengels en bladen. 

  3. Verwijder de bladen zo goed mogelijk van de stengels, we zullen ze apart garen. Versnij grof je bladen.

  4. Snij elke stengel paksoi doormidden en daarna in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de selderstengels. 

  5. Snij de ui in fijne kwartringen. Snij je wortel in drie of vier naar gelang de lengte, snij vervolgens elk stukje in plakjes en daarna in stokjes. 

  6. Verwarm je wok en voeg olie toe. 

  7. Bak de uien kort aan tot ze doorschijnend beginnen te worden, voeg dan een beetje sojasaus en suiker toe zodat je uien goed bruin kleuren. 


  8. Voeg dan de selder en paksoistengelstukjes toe. Laat deze aanbakken tot er geen vloeistof meer overblijft onderin de wokpan. Roer ze tussendoor om. 

  9. Daarna kan je je stokjes gesneden wortel toevoegen samen met de azijn, nog wat sojasaus en suiker.



  10. Ondertussen kan je je noedels garen, gewoonlijk moet je die koken of weken in kokend water gedurende 3 tot 5 minuten. Volg de instructies op de verpakking.

  11. Wanneer de noedels gaar zijn giet je ze af en voeg je ze toe aan de wok samen met de paksoiblaadjes.


  12. Laat even al roerend wokken voor 1 tot 2 minuten 

  13. Proef tenslotte of er nog wat meer sojasaus, suiker en/of azijn nodig is

    Dresseer