Veggieballetjes in een romige tomatensaus

Share
19/04/2019

Veggieballetjes in een romige tomatensaus

 

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Bloemkool (middelgroot) 1 stuk
Zoete aardappel (groot) 1 stuk
Rode chilipeper 1 stuk
Look 2 grote teentjes
Verse basilicum 1 handvol
Mozzarella 150 g
Eieren 2 stuks
Broodkruim 5 eetlepels
Rijst 400 g
Gezeefde tomaten 250 ml
Zure room 200 ml
Olijfolie 1 scheut
Zout, peper Naar smaak

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 185° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes van ongeveer 1 cm en gaar vervolgens 5 minuten in een pot met kokend water. Giet daarna goed af.
  3. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snij het witte deel in roosjes. Gaar de roosjes 5 minuten in andere pot met kokend water. Giet daarna goed af.
  4. Doe de aardappelstukjes en de bloemkool in een mengkom en mix. Zorg ervoor dat het mengsel nog enige textuur behoudt.
  5. Snipper de look en snij de basilicum in fijne reepjes. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snij deze ook in kleine stukjes. Voeg de ingrediënten toe aan het mengsel en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng het broodkruim onder het mengsel. Wacht met het toevoegen van de eieren tot het mengsel enigszins afgekoeld is. Roer er daarna ook de kleine stukjes mozzarella door.
  7. Laat de kom een uur afkoelen in de ijskast. Rol daarna bolletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Maak je handen vochtig zodat de balletjes er niet aan blijven plakken. Schuif de bakplaat voor 20 à 30 minuten in de oven tot de balletjes beginnen te kleuren.
  8. Meng ondertussen de gezeefde tomaten met de room en verwarm de saus op een middelmatig vuur. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  9. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  10. Haal de veggieballetjes uit de oven en serveer ze met de rijst en de tomatensaus. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Tip! Deze veggieballetjes zijn ook heel lekker als ze koud zijn. Op een warme zomeravond smaken ze heerlijk bij een verfrissende avocadodip.