Verwarmende Lamscurry

Share
29/10/2018

Recept van onze chef: Lamscurry



Ingrediënten 


  • 3 rode uien uit je box
  • 3 chillis uit je box
  • 3 grote tenen uit je box
  • 1 Kg tomaten uit je box
  • 400 g lamsvlees
  • 2 soeplepels gedroogd korianderzaad
  • 1 soeplepel komijn
  • 1 soeplepel zachte of gerookte paprika 
  • 1/2 theelepel kaneel 
  • zout 
  • Rijst

    Optioneel: yoghurt, cayennepeper en garam massala


Recept

  1. Snij 3 rode uien in kwartringen 

  2. Snij 2-3 chilli's (naar gelang hoe pikant je het wil hebben) 

  3. Snij de teentjes look doormidden en daarna in dunne plakjes



  4. Verwijder eventueel been en overdadig vet van je lams vlees en snij je lamsvlees in blokjes

  5. Was je tomaten, verwijder de kern en snij ze in blokjes

  6. Stoof de uien aan in arachide olie of een andere olie

  7. Eens de uien zacht zijn voeg je de chilli's en look toe.

  8. Wanneer de uien donker en gekarameliseerd worden voeg je de verschillende kruiden toe

  9. Na ze een minuut samen met de uien te bakken voeg je het lamsvlees toe. 

  10. Een het lamsvlees aan alle kanten aangebakken is voeg je de tomaten toe. 

  11. Laat de lamscurry daarna op een zacht vuur pruttelen zonder deksel voor 1,5 tot 2 uur. De Curry zal donker kleuren , de tomaten zullen volledig oplossen tot een gladde saus en het lamsvlees wordt lekker zacht.

    Tip van onze chef: is je curry net wat te pikant, je kan deze wat minder pikant maken met wat yoghurt 

    Dresseer met witte rijst