Witloof met hesp en kaassaus

Share
28/03/2019

Witloof met hesp en kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig: 

Witloof 4 stronken
Hesp 8 plakken
Melk 500 ml
Aardappelen 800 g
Geraspte kaas 150 g
Bloem 50 g
Boter 50 g
Grove mosterd 2 eetlepels
Zout, peper, nootmuskaat Naar smaak

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Kuis de witloof door de onderkant te verwijderen en eventueel de buitenste bladeren eraf te halen.
  3. Snij de stronken over de lengte heen in twee stukken.
  4. Kook de witloofhelften ongeveer 4 minuten lang in gezouten water. Giet daarna af en laat even uitlekken.
  5. Maak de kaassaus door de bloem kort te verwarmen in een pan met de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng het geheel aan de kook. Haal het mengsel van het vuur en roer er 75 gram geraspte kaas door. Kruid bij naar wens met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Rol een half plakje hesp rond iedere witloofhelft en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  7. Verdeel de kaassaus over de rolletjes en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  8. Zet het geheel 30 minuten in de oven en maak ondertussen de mosterdpuree.
  9. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Giet daarna de aardappelen af en voeg eventueel een scheut melk of een blokje boter toe. Stamp de aardappelen tot puree en meng met de grove mosterd.
Smakelijk!
    Tip: Ga deze week de uitdaging aan en serveer dit Belgische gerecht met de pittige mosterdpuree. Een verrassend heerlijke combinatie!

    Dresseer